به گزارش خبرنگار مهر، سعید کشمیری صبح سهشنبه در جمع اعضای واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: مهمترین حلقه اهدای عضو فرهنگسازی است و ما هرچه جلوتر میرویم میبینیم که فرهنگسازی منجر به این میشود که کار ما برای گرفتن رضایت آسانتر میشود زیرا مردم با این مسئله بهخوبی آشنا میشوند.
وی با بیان اینکه راهاندازی انجمن اهدای عضو ایرانیان در بوشهر اقدام بزرگی است، تصریح کرد: از هر ۳۰ نفر بوشهری یک نفر کارت اهدای عضو دریافت کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در جمع تیم فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه گفت: این تیم مجموعه ویژهای است که کاری انسانی انجام داده و ما شاهد موفقیتهای زیادی در چند سال اخیر از طرف این مجموعه بودهایم.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته تیم فراهمآوری اعضا دانشگاه با تعداد نفرات بسیار کمی کار خود را آغاز کرد ولی خوشبختانه در حال حاضر در تمامی بیمارستانهای استان یک نفر به عنوان نماینده فراهمآوری اعضا در حال ارائه خدمت بوده و به صورت کاملا منظم و برنامهریزی شده کارها را به پیش میبرد.
کشمیری با اشاره به وجود کار بسیار دشوار و حساس تیم فراهمآوری اعضا بیان داشت: رضایتگیری از خانوادهای که تا چند ساعت پیش فرزندشان را در کنار خود داشتهاند کار بسیار سخت و غمانگیزی است که هر کسی از عهده آن بر نمیآید و تنها افرادی میتوانند با چنین صحنهها و موقعیتهایی روبرو شوند که به این کار عشق ورزیده و به دنبال اجر معنوی آن هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: قرار گرفتن در تیم فراهمآوری اعضا نشان از لطف خداوند بوده و توفیقی است که شامل حال برخی از افراد میشود و باید از این توفیقات استفاده کرد.
وی افزود: هر برداشت عضوی که در استان انجام شده و هر انسانی که به زندگی باز میشود ماحصل تلاش تمامی دوستان در مجموعه فراهم آوری اعضا دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است و این کاری خداپسندانه است که به طور قطع اجر بسیار زیادی در نزد خداوند دارد.
کشمیری بیان کرد: امیدواریم هیچ مرگ مغزی در کشور و استان اتفاق نیفتد ولی در صورت بروز این امر، اهدای عضو میتواند جان تعداد زیادی از هموطنان را نجات دهد و این امر، یک احسان ماندگار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: با فرهنگ سازی می توان زمینه اهدای عضو رابرای بیماران نیازمند به پیوند فراهم کرد.
وی افزود: اگر اطلاعات و آگاهی کافی و درست به مردم رسانده شود به مردمی که حتی نمیتوانند درد هموطنانشان را ببیند به طور حتم آمار اهدای عضو و پیوند اعضا به حدی خواهد رسید که هیچ بیمار نیازمند پیوند در لیست انتظار پیوند از دنیا نخواهد رفت.
کشمیری گفت: یکی از شاخصهای پیشرفتگی علمی هر کشور، پدیده اهدای عضو و پیوند اعضا در آن است که فرهنگ آن میتواند با هنر هنرمندان، رسانهها به نحو صحیح به جامعه منتقل شود زیرا آنها میتوانند نقش بسیار بسیار ارزندهای در فرهنگسازی داشته باشند.
وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی کسی کارت اهدا عضو نمیگیرد فقط افرادی که دوست ندارند اعضای خود را اهدا کنند کارت میگیرند و امیدواریم ما نیز به این نقطه برسیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: با این که فرهنگسازی مناسبی درباره اهدای عضو افرادی که مرگ مغزی میشوند صورت می گیرد اما استان بوشهر یکی از استانهایی است که اگرچه آماری مناسب در این باره دارد اما هنوز جای کار بیشتری در این زمینه است.
وی با بیان اینکه ترویج اهدای عضو در جامعه نیازمند فرهنگسازی است گفت: ترویج فرهنگ اهدای عضو نقش بسیار مهمی در جلوگیری از مرگ افراد متقاضی پیوند اعضا دارد که باید با استفاده از ظرفیت رسانهها فرهنگسازی لازم در این زمینه صورت گیرد.
نظر شما